Fase 2 Ontbijtrecepten
ONTBIJT
# 71
SLA SANDWICH
Benodigdheden
100 gram fricandeau
6 blaadjes ijsbergsla
peper
Bereidingswijze
Was de blaadjes sla en laat ze goed uitlekken.
Leg om en om een blaadje sla en een plakje fricandeau op elkaar. Bestrooi ieder plakje fricandeau met een beetje peper.
# 72
GEKOOKTE HAM MET TOMAAT EN ROEREI
Benodigdheden
75 gram gekookte ham in plakjes
1 ei
1 tomaat
peper, paprikapoeder
1 eetlepel olie
Bereidingswijze
verhit de olie in een pan.
Roer het ei los in een kommetje met peper en paprikapoeder.
Giet het eimengsel in de pan en maak er een roerei van.
Was de tomaat en snij deze in plakjes.
Let op een bord de plakjes ham, leg de tomaatplakjes erop en daarop het roerei.
# 73
KWARKONTBIJT
Benodigdheden
100 gram magere kwark
100 gram magere vruchtenkwark, zonder toegevoegde suiker
Bereidingswijze
Meng de twee soorten kwark met elkaar. Gebruik eventueel een mixer voor een luchtiger resultaat.
# 74
SPIEGELEI MET FIJNGEHAKTE PETERSELIE EN KAAS
Benodigdheden
2 eieren
2 plakken kaas, 30+, ca. 40 gram
1 eetlepel fijngehakte peterselie (vers)
1 eetlepel olie
Bereidingswijze
Was de peterselie en hak deze fijn.
Verhit de olie in de pan.
Breek boven de pan de eieren stuk, heel voorzichtig zodat de dooier heel blijft.
Bak het ei tot dat de dooier ongeveer gestold is.
Leg op ieder ei een plak kaas en laat dit smelten.
Strooi er de peterselie over en leg de eieren op een bord.
# 75
KIPFILET ONTBIJT
Benodigdheden
100 gram kipfilet (vleeswaar) of gerookte kipfilet
5 kerstomaatjes
theelepel mayonaise
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in reepjes.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Meng de tomaatjes en de kipfilet en de mayonaise.
# 76
HÜTTENKASE ONTBIJT
Benodigdheden
200 gram Hüttenkäse
10 hazelnoten
1/2 eetlepel (noten)olie
Bereidingswijze
Hak de hazelnoten fijn.
Meng de hüttenkäse met de stukjes hazelnoot en de (noten)olie.
# 77
VLEESWAARPLANKJE
Benodigdheden
4 plakjes rookvlees
2 plakjes kipfilet
2 plakjes fricandeau
2 plakjes rosbief
peper
Bereidingswijze
Bestrooi de rosbief en fricandeau met wat peper.
Vouw alle plakjes vleeswaar in vieren, steek er een cocktailprikker door.
# 78
KWARK HÜTTENKÄSE ONTBIJT
Benodigdheden
100 gram magere kwark
100 gram hüttenkäse
kruiden en specerijen zoals bieslook, peper, peterselie
Bereidingswijze
Meng de kwark door de hüttenkäse. Was de bieslook en peterselie. Hak de peterselie fijn en knip de bieslook fijn.
Roer dit door het mengsel en maak op smaak met peper.
# 79
KAASOMELET
Benodigdheden
2 eieren
5 champignons
50 gram 20+ belegen kruidenkaas
1 eetlepel olie
1 eetlepel sojaroom
peper, paprikapoeder
Bereidingswijze
Klop de eieren los met de peper en paprikapoeder en de sojaroom.
Veeg de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit in een pan de eetlepel olie en bak eerst de champignons aan. Giet daarna het eimengsel erin.
Als het ei bijna gestold is kun je er de kruidenkaas in plakjes opleggen en laten smelten.
# 80
KIPFILET MET AVOCADO
Benodigdheden
halve avocado
100 gram kipfilet, in plakjes
Bereidingswijze
Schil de avocado en snij deze in reepjes net zoveel als er plakjes kipfilet zijn.
Omwikkel de avocado met de plakjes kipfilet.
# 81
EI TOMAAT SANDWICH
Benodigdheden
2 eieren
1 tomaat
2 plakken kaas
2 plakken ham
Bereidingswijze
Kook de twee eieren gaar.
Was ondertussen de tomaat en snij die in 4 plakken.
Als de eieren gaar zijn, iets laten afkoelen, pellen en in tweeën snijden.
Leg op iedere plak tomaat een half ei en daarboven op een plak kaas of een plak ham.
# 82
VRUCHTENKWARK ONTBIJT
Benodigdheden
100 gram magere kwark
100 gram vruchtenkwark zonder toegevoegde suiker en 0% vet
eventueel nog wat suikervrije limonadesiroop
Bereidingswijze
Meng de magere kwark met de magere vruchtenkwark en eventueel suikervrije limonadesiroop naar smaak.
Je kunt er ook een soort van vlaflip van maken:
onderin de suikervrije limonadesiroop, daarop de magere kwark en daarop de vruchtenkwark.
Rietje erin, lange lepel erbij
#83
KIPSALADEONTBIJT
Benodigdheden
100 gram gerookte kipfilet
6 blaadjes ijsbergsla
1/4 komkommer
peper
Bereidingswijze
Was de blaadjes sla en laat ze goed uitlekken. scheur ze daarna in stukken.
Schil de komkommer en snij deze in blokjes.
Snij de gerookte kipfilet in blokjes.
Meng alles door elkaar en bestrooi het met peper.
#84
KAASPLANKJE
Benodigdheden
- 4 soorten kaas bijvoorbeeld: 20+ komijnekaas, 20+ kruidnagelkaas, 30+ belegen kaas, rookkaas
- In totaal tussen de 80-100 gram
- 8 kerstomaatjes
Bereidingswijze
Snij de kaas in blokjes. Probeer er 8 blokjes van te maken. Of als je plakjes hebt: vouw de plakjes een aantal keren zodat je een torentje krijgt.
Was de kerstomaatjes en prik die met een cocktailprikker op de blokjes kaas.
#85
GEBAKKEN EI MET BACON
Benodigdheden
- 2 eieren
- 6 plakjes bacon
- 1 eetlepel olie
- peper
- paprikapoeder
Bereidingswijze
Breek de eieren in een kom en roer ze goed los met de kruiden.
Verhit in een pan de olie en bak hierin de bacon. Giet daarover heen het eimengsel en bak dit gaar.
#86
TOMATEN MET HÜTTENKÄSE
Benodigdheden
- 2 grote tomaten
- 200 gram hüttenkäse
- peper
Bereidingswijze
Was de tomaten, snij er een kapje af en haal de tomaten leeg.
Meng de hüttenkäse met peper en doe dit in de tomaten.
Als er iets over is dit apart erbij eten.
#87
KWARKONTBIJT
Benodigdheden
- 200 gram magere kwark
- 2-3 eetlepels suikervrije limonadesiroop
Bereidingswijze
Meng de kwark met de limonadesiroop. Door een mixer te gebruiken krijg je een nog luchtiger resultaat.
#88
AVOCADO MET CORNED BEEF
Benodigdheden
- 1/2 avocado
- 100 gram cornedbeef
Bereidingswijze
Schil de avocado en snij deze in zoveel repen als er plakjes corned beef zijn.
Rol iedere reep avocado in een plakje cornedbeef.
#89
KWARK NOTEN ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 100 gram hüttenkäse
- 10 hazelnoten
- evt. theelepel (noten)olie
Bereidingswijze
Hak de hazelnoten fijn.
Meng de kwark met de hüttenkäse en de gehakte hazelnoten. Eventueel wat olie erdoor.
#90
ASPERGES IN HAM
Benodigdheden
- 100 gram achterham
- 6 asperges (uit pot) of zoveel als er plakjes ham zijn
- paprikapoeder
Bereidingswijze
Wikkel de asperges in de ham. Bestrooi deze naar smaak met paprikapoeder.
#91
EI MET ROOKVLEES
Benodigdheden
- 2 eieren
- 8 plakjes rookvlees
Bereidingswijze
Kook de eieren gaar. Laat ze iets afkoelen, pel ze dan en snij ze in vieren.
Omwikkel ieder partje met een plakje rookvlees en steek er een cocktailprikker door.
#92
BROOD MET KWARK
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- 20+ kaas, 1 plak, ca. 20 gram
- 100 gram magere kwark naturel
- eventueel zoetstof
Bereidingswijze
Besmeer de boterham met dieethalvarine (5 gram per boterham) en beleg deze met de kaas.
Gebruik de kwark er apart bij. Meng deze eventueel met wat zoetstof.
#93
MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 1 eetlepel muesli (glutenvrij: glutenvrije muesli)
- 1 mandarijn
- 50 ml. magere yoghurt
- 100 gram magere kwark
Bereidingswijze
Pel het mandarijntje en verdeel deze in partjes.
Meng de yoghurt met de kwark en roer de muesli erdoor.
Tot slot de partjes mandarijn er door scheppen.
#94
BROOD MET EI
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- 1 ei
- 2 plakjes ham
- 1 eetlepel olie
- peper
Bereidingswijze
Roer het ei los met de peper.
Verhit in een pan de olie, leg hierin de plakjes ham en giet hierover heen het eimengsel.
Laat het ei gaar worden.
Leg tot slot het ham-eimengsel op de boterham.
#95
MUESLIBROOD EN HÜTTENKÄSE
Benodigdheden
- 1 snee muesli brood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- 100 gram hüttenkäse
- 5 hazelnoten
Bereidingswijze
Besmeer het mueslibrood met de dieethalvarine.
Hak de hazelnoten fijn en meng dit met de hüttenkäse.
#96
ROGGEBROOD EN YOGHURT ONTBIJT
Benodigdheden
- 1 snee roggebrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- 1 plak kaas, 20+, 20 gram
- 150 ml. magere yoghurt
- eventueel zoetstof
Bereidingswijze
Besmeer het roggebrood met de dieethalvarine (5 gram) en beleg deze met de kaas.
Meng de yoghurt eventueel met zoetstof.
#97
VOLKORENBROOD MET GEKOOKT EI
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- 1 plak kipfilet
- 1 ei
Bereidingswijze
Besmeer het volkorenbrood met de dieethalvarine en beleg deze met de kipfilet.
Kook het ei gaar.
#98
KWARK-MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 50 ml. magere yoghurt
- 1 kiwi
- 1 eetlepel muesli (glutenvrij: glutenvrij muesli)
Bereidingswijze
Meng de kwark met de yoghurt en schep er daarna de muesli door.
Schil de kiwi en snij deze in plakjes.
Eet kiwi apart van het muesli-kwark mengsel omdat de kiwi de kwark een rare smaak kan geven.
#99
VOLKORENBROOD MET SCHAALTJE KWARK
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood (glutenvrij: glutenvrije boterham)
- dieethalvarine
- 2 plakjes rookvlees
- 100 gram magere kwark
- 50 ml. magere yoghurt
- evt. zoetstof of suikervrije limonadesiroop
Bereidingswijze
Besmeer de boterham met dieethalvarine en beleg deze met de plakjes rookvlees.
Meng de kwark met de yoghurt.
Voeg eventueel wat zoetstof of suikervrije limonadesiroop toe.
#100
APPEL MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 1 appel
- 1 eetlepel muesli (glutenvrij: glutenvrije muesli)
Bereidingswijze
Was de appel en snij deze in kleine blokjes. Eventueel de schil verwijderen.
Meng de kwark met de appel en de muesli.
#101
ROGGEBROOD MET EEN EI
Benodigdheden
- 1 sneetje roggebrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- 1 plak 20+ kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
Kook het eitje gaar. Laat het ei een beetje afkoelen en pel deze. Snij deze in plakjes.
Besmeer het roggebrood met de dieethalvarine en beleg deze met de kaas en daarop de plakjes ei.
#102
VOLKORENBROOD MET KIP EN AVOCADO
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- 4 plakjes kipfilet
- 1/2 avocado
Bereidingswijze
Schil de avocado en snij de helft in vier repen.
Besmeer de boterham, snij deze in vier partjes en leg op ieder partje een plakje kipfilet en een reep avocado
#103
MUESLI BROOD EN YOGHURT
Benodigdheden
- 1 sneetje mueslibrood (glutenvrij: glutenvrij brood)
- dieethalvarine
- fricandeau, 2 plakjes
- 150 ml. magere yoghurt
- eventueel zoetstof
Bereidingswijze
Besmeer de muesliboterham met dieethalvarine en beleg deze met de fricandeau.
Indien gewenst: meng de yoghurt met de zoetstof.
#104
VOLKORENBROOD MET SPIEGELEI EN HAM
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood (glutenvrij: glutenvrijbrood)
- 1/2 eetlepel olie
- 1 ei
- 1 plak ham
- peper
Bereidingswijze
Verhit in een pan de olie, leg daarin het plakje ham. Breek daarop het ei en bak het ei gaar.
Leg op de boterham de ham met spiegelei en bestrooi het met peper.
#105
KWARK MET MUESLI EN MANDARIJN
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 2 eetlepels muesli (glutenvrij: glutenvrije muesli)
- 1 mandarijn
Bereidingswijze
Pel de mandarijn en verdeel deze in partjes. Meng de kwark met muesli en mandarijn.
#106
VOLKORENONTBIJT
Benodigdheden
- 2 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 1 plak 30+ kaas, 20 gram
- 1 plak kipfilet, 15 gram
Bereidingswijze
Besmeer de boterhammen met de dieethalvarine en beleg de ene boterham met kaas en de andere met kipfilet.
#107
VOLKOREN+ROGGE ONTBIJT
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood
- 1 snee roggebrood
- dieethalvarine
- 1 plak 30 + kaas, 20 gram
- 1 plak 20+ of 30+ komijnekaas, 20 gram
Bereidingswijze
Besmeer het sneetje roggebrood en het sneetje volkorenbrood met dieethalvarine.
Beleg het roggebrood met de 30+ kaas en het volkorenbrood met de komijnekaas.
#108
YOGHURT MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 200 ml. magere yoghurt
- 3 eetlepels muesli, ongezoet
- 1 kiwi
- eventueel suikervrije limonadesiroop of zoetstof
Bereidingswijze
Meng de yoghurt met de muesli. Indien gewenst kan suikervrije limonadesiroop of zoetstof worden toegevoegd.
Schil de kiwi en snij deze in plakjes of snij de kiwi door de helft en lepel deze uit.
#109
ROGGE EN YOGHURT/MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 1 snee roggebrood
- dieethalvarine
- 30+ kaas, 1 plak, 20 gram
- 200 ml. magere yoghurt
- 1 eetlepel muesli
- 1 mandarijn
Bereidingswijze
Besmeer het roggebrood met de dieethalvarine en beleg het met de kaas.
Meng de yoghurt met de muesli. Schil de mandarijn, verdeel deze in plakjes en meng het door de yoghurt met muesli.
#110
VOLKORENONTBIJT
Benodigdheden
- 2 sneetjes volkorenbrood
- dieethalvarine
- 1 eetlepel olie
- 1 ei
- 1 tomaat
- 1 plak 30+ kaas
- peper
Bereidingswijze
Besmeer de volkorenboterhammen met de dieethalvarine.
Klop het ei los in een kom met peper. Verhit in een pan de olie.
Was de tomaat en snij deze in plakjes. Snij de kaas in stukjes.
Giet het eimengsel in de olie en maak er een roerei van. Leg de tomaatplakjes op de boterham.
Als het ei gaar is, zet het vuur laag en leg er de kaasstukjes op en warm het goed door.
Let het roerei op de sneetjes brood.
#111
KWARK YOGHURT MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 100 ml. magere yoghurt
- 1 appel
- 2 eetlepels muesli
Bereidingswijze
Meng de kwark met de yoghurt en de muesli.
Schil de appel en snij deze in kleine stukjes en meng dit door de kwark/muesli.
#112
VOLKORENONTBIJT
Benodigdheden
- 2 sneetjes volkorenbrood
- dieethalvarine
- 2 plakjes rookvlees, samen 15 gram
- 1 plakje kipfilet, 15 gram
Bereidingswijze
Besmeer de sneetjes volkorenbrood met dieethalvarine.
Beleg het ene sneetje met het rookvlees, de andere met kipfilet.
#113
VOLKORENONTBIJT
Benodigdheden
- 2 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 1 plak 30+ kaas, 20 gram
- 1 plak achterham, 15 gram
Bereidingswijze
Besmeer de boterhammen met de dieethalvarine en beleg de ene boterham met kaas en de andere met achterham.
#114
PEER MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 1 appel
- 2 eetlepel muesli (glutenvrij: glutenvrije muesli)
Bereidingswijze
Was de peer en snij deze in kleine blokjes. Eventueel de schil verwijderen.
Meng de kwark met de peer en de muesli.
#115
ROGGEBROOD MET KAAS
Benodigdheden
- 1 sneetje roggebrood
- 1 sneetje volkorenbrood
- dieethalvarine
- 1 plak 20+ kaas
- 2 plakjes rookvlees
- 1 ei
Bereidingswijze
Besmeer het roggebrood met de dieethalvarine en beleg deze met de kaas. Besmeer de volkorenboterham met dieethalvarine en beleg deze met het rookvlees.
Kook het ei gaar, laat even afkoelen en pel deze en snij deze daarna in plakjes en leg dit op het roggebrood en het volkorenbrood.
#116
BROOD MET KWARK
Benodigdheden
- 1 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 20+ kaas, 1 plak, ca. 20 gram
- 100 gram magere kwark naturel
- 1 mandarijn
- eventueel zoetstof
Bereidingswijze
Besmeer de boterham met dieethalvarine (5 gram per boterham) en beleg deze met de kaas.
Pel het mandarijntje en verdeel het in partjes en meng dit door de kwark.
Gebruik de kwark er apart bij. Meng deze eventueel met wat zoetstof.
#117
VOLKORENONTBIJT
Benodigdheden
- 2 sneetjes volkorenbrood
- dieethalvarine
- 2 plakjes rookvlees, samen 15 gram
- 1 plakje kipfilet, 15 gram
Bereidingswijze
Besmeer de sneetjes volkorenbrood met dieethalvarine.
Beleg het ene sneetje met het rookvlees, de andere met kipfilet.
#118
VOLKORENBROOD MET KIP EN AVOCADO
Benodigdheden
- 2 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 2 plakjes kipfilet
- 2 plakjes achterham
- 1 avocado
Bereidingswijze
Schil de avocado en snij iedere helft in vier repen.
Besmeer de boterham, snij deze in vier partjes en leg op ieder partje een half plakje kipfilet en een reep avocado.
Besmeer de andere boterham en snij deze in vier partjes en leg op ieder partje een 1/2 plakje achterham en een reep avocado.
#119
KWARK YOGHURT MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 100 ml. magere yoghurt
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels muesli
Bereidingswijze
Meng de kwark met de yoghurt en de muesli.
Schil de sinaasappel en verdeel deze in partjes en meng dit door de kwark/muesli.
#120
VOLKORENBROOD MET SCHAALTJE KWARK
Benodigdheden
- 2 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 2 plakjes rookvlees
- 1 plak kaas, 20 +
- 100 gram magere kwark
- 50 ml. magere yoghurt
- evt. zoetstof of suikervrije limonadesiroop
Bereidingswijze
Besmeer de boterhammen met dieethalvarine en beleg de ene met de plakjes rookvlees en de andere met de kaas.
Meng de kwark met de yoghurt.
Voeg eventueel wat zoetstof of suikervrije limonadesiroop toe.
#121
PEER MUESLI ONTBIJT
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 100 ml. magere yoghurt
- 1 peer
- 2 eetlepels muesli
Bereidingswijze
Was de peer en snij deze in kleine blokjes. Eventueel de schil verwijderen.
Meng de kwark met de yoghurt, de peer en de muesli.
#122
ROGGEBROOD MET EEN EI
Benodigdheden
- 1 sneetje roggebrood
- 1 sneetje volkorenbrood
- dieethalvarine
- 2 plakjes bacon
- 1 plak 20+ kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
Kook het eitje gaar. Laat het ei een beetje afkoelen en pel deze. Snij deze in plakjes.
Besmeer het roggebrood met de dieethalvarine en beleg deze met de kaas en daarop de plakjes ei.
Besmeer de volkorenboterham met de dieethalvarine en beleg deze met de plakjes bacon.
#123
VOLKORENBROOD MET KIP, KAAS EN KIWI
Benodigdheden
- 2 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 2 plakjes kipfilet
- 1 plak 20+ (komijne)kaas
- 1 kiwi
Bereidingswijze
Besmeer de boterhammen, beleg de ene boterham met de kipfilet, de andere met de kaas.
Schil de kiwi en snij deze in plakjes. Leg de kiwi op de kipfilet en op de kaas.
#124
MUESLI BROOD EN YOGHURT
Benodigdheden
- 1 sneetje mueslibrood
- 1 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- fricandeau, 2 plakjes
- 100 gram magere kwark
- 100 ml. magere yoghurt
- eventueel zoetstof
Bereidingswijze
Besmeer de muesliboterham met dieethalvarine en besmeer de volkorenboterham met dieethalvarine en beleg deze met de fricandeau.
Meng de yoghurt met de kwark en eventueel met de zoetstof.
#125
VOLKORENBROOD MET SPIEGELEI EN HAM
Benodigdheden
- 2 snee volkorenbrood
- dieethalvarine
- 1/2 eetlepel olie
- 1 ei
- 1 plak ham
- 1 plak kaas
- peper
Bereidingswijze
Verhit in een pan de olie, leg daarin het plakje ham. Breek daarop het ei en bak het ei gaar.
Leg op de boterham de ham met spiegelei en bestrooi het met peper.
Besmeer de andere boterham met dieethalvarine en beleg deze met de kaas.
#126
KWARK MET MUESLI EN MANDARIJN
Benodigdheden
- 100 gram magere kwark
- 100 ml. magere yoghurt
- 3 eetlepels muesli
- 1 mandarijn
Bereidingswijze
Pel de mandarijn en verdeel deze in partjes. Meng de kwark met de yoghurt, de muesli en mandarijn.
bron: emails dr. Frank forum
Maak jouw eigen website met JouwWeb