Tomatensalsa met koriander en sinaasappel*
Tussengerecht voor 4 personen
1 bakje cherry-/kerstomaten, gehalveerd
8 eetl. olijfolie
1 sjalotje, gehakt
2 teentjes knoflook, geperst
2 eetl. verse koriander, gehakt
1 sinaasappel, geperst
zout en versgemalen peper
afsluitbare pot of fles
Bereiden:
Doe de tomaten in een pot of fles.
Meng door de olijfolie het sjalotje, de knoflook, koriander, het sinaasappelsap,
zout en peper. Giet dit mengsel bij de kerstomaten. Sluit de pot of fles
en bewaar deze in de koelkast maximaal 5 dagen.
Tip:
• Vervang koriander door basilicum en sinaasappel door citroen.
• Maak de salsa iets pittiger door er enkele druppels tabasco aan toe te
voegen.
Variatie:
Lekker bij vlees, vis of kip of gecombineerd
met een groene salade.
Bereidingstijd:
ca.20 minuten
Voedingswaarde per persoon:
eiwit 1g
vet 19g
koolhydraten 4g
kcal 185
Magazine:
Caraibisch Tafelen
Nummer 9 uit 2009
Uit: boodschappen (.nl)
Reactie plaatsen
Reacties