Gemarineerde kipreepjes
Gemarineerde kipreepjes
Ingrediënten:
2 stengels sereh
1 theelepel ketoembar (koriander)
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
1 teentje knoflook
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels olie
200 gram kipfilet
peper, zout
Bereiding:
Maal of wrijf de sereh-stengels fijn.
Maak een marinade van de sereh, de ketoembar, de komijn, de uitgeperste knoflook, het citroensap en de olie.
Snijd de kipfilets in de lengte in repen en bestrooi ze met peper en zout. Bestrijk de stukken met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte witte kool en mie.
Voedingswaarde incl. groente en 3 grote lepels mie:
450 kcal, 31 g eiwit, 19 g vet, 3 g verz vet,
40 g koolhydraten, 6 g vezel, 200 g groente
bron: voedingscentrum
Reactie plaatsen
Reacties