Gegratineerd Tomatenbrood*
Lunchgerecht voor 2 personen
4 sneetjes volkorenbrood, licht geroosterd 4 plakken belegen kaas 4 tomaten in plakken versgemalen (zwarte) peper 1 eetl. versgehakte Italiaanse kruiden of 1 theel. gedroogd 2 eiwitten 50 g geraspte Parmezaanse kaas 3 eetl. kookroom of koffieroom 1/2 bakje tuinkers
Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Meng de kaas met de kookroom en spatel dit luchtig door het eiwit. Verdeel dit mengsel over de tomaten op het brood en gratineer onder de hete ovengrill of in de warme oven. Blijf erbij om te voorkomen dat het tomatenbrood te donker wordt. Garneer met tuinkers. Eigenlijk is er maar één wijn die goed met tomaten overweg kan: Sauvignon Blanc. Keuze te over gelukkig. Jean Sablenay, Berg Schaduw, Indomita of Viña Maipo. Kies uw favoriet en geniet!
|
Uit: boodschappen |
Reactie plaatsen
Reacties