Kaas, gehakt & prei soep


Ingrediënten:

 

- 300 gram gehakt (1kh per 100 gr)

 - 750 gram prei (fijngehakt in ringen) (2 kh per 100 gr)

- 2 uien ( 5 kh per 100 gr. Gebakken)

- 2 knoflookteentjes

(- 200 gram champignons ) (1kh per 100 gr. Gebakken) optie

- 300 gram smeerkaas (1 kh per 100 gr. Bij 30+, bij 40+ 2 kh per 100 gr)

- 100 gram oude of belegen kaas geraspt

- 1 liter bouillon (groentebouillon)

- zout, peper, nootmuskaat

- wat roux (of maïzena of aardappelzetmeel) ( kijken of dit nodig is soms kun je ook net wat meer kaas/smeerkaas erbij doen en is het ook voldoende)

 

Bereiding:

Kruid het gehakt lekker, pittig is geen probleem.

Rul het dan in de pan.

In de Soeppan vast een beetje boter waar je de gesnipperde uitjes tezamen met de prei, knoflook wat aanbakt.

Voeg dan de bouillon erbij en de smeerkaas en laat het geheel even lekker pruttelen.

Wanneer de gehakt klaar is erbij voegen.

De champignons even lekker aanbakken en toevoegen.

En dan ook de geraspte kaas. Voeg nu naar smaak zout, peper, nootmuskaat toe. Om de soep iets te binden wat roux toevoegen. 

 

Opmerking:

Dit is een lekkere soep die veel in de herfst en wintertijd wordt gegeten in Duitsland. Heerlijk met een baguette. Kan ook goed als maaltijdsoep.

 

Bron: Basis was een recept van ww.chefkoch.de 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.