Hollandse groentetaart*
(hoofdgerecht voor 4 personen)
- 1 a 2 eetlepels boter of olie
- 1 eetlepel bloem
- 8 plakjes diepvriesbladerdeeg
- Zout en versgemalen peper
- 200 gram bloemkool kleine roosjes
- 1 winterwortel, geschild en in blokjes
- 200 gram knolselderij, geschild en in blokjes
- 200 gram pompoen, geschild en in blokjes
- 4 eieren
- 200 gram slagroom of crème fraiche
- Nootmuskaat
- 100 gram geraspte belegen kaas
Springvorm van 28 cm
Voorbereiden:
Vet de springvorm in met wat boter of olie en bestuif met een beetje bloem. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verdeel ze over de springvorm.
Druk de randen goed aan en laat het deeg over de rand hangen. Zet de vorm in de koelkast zodat het deeg kan opstijven.
Breng een pan met water en zout aan de kook en blancheer hierin de bloemkool en winterwortel 2 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken. Fruit de knolselderij en pompoenblokjes circa 5 minuten.
Verwarm de over voor op 200 graden.
Bereiden:
Klop de eieren los met de room, zout, peper en nootmuskaat en schep hier alle groenten doorheen. Giet alles in de springvorm en bestrooi met de geraspte kaas. Vouw het over hangende deeg losjes terug over de groenten en bak de taart in 30 a 40 minuten gaar en bruin. Laat de taart rusten voordat hij wordt aangesneden.
Bereidingstijd ca. 60 minuten
Serveersugestie:
Lekker met een groene salade
Bron: boodschappen ( deze versie is aangepast, het originele recept is met vlees)
Reactie plaatsen
Reacties