Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje*
(bijgerecht voor 4 personen)
- 4 grote kruimige aardappelen
Voor het sausje:
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook, gepeld
- 4 bosuitjes, gesnipperd
- 2 eetlepels crème fraiche
- Zout en versgemalen peper
- 4 eetlepels geraspte belegen kaas
Aluminiumfolie
Voorbereiden:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 min. gaar worden. Maak ondertussen het sausje. Verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 min. zacht stoven.
Bereiden:
Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel. Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.
Bereiding: 60 min.
Voedingswaarden per persoon: eiwit 8 gr, vet 15 gr, koolhydraten 41 gr, kcal (kj) 330 (1375)
Bron: boodschappen
Reactie plaatsen
Reacties