Ratatouille met kip
Keuken: Mediteraan
Hoofdgerecht (4 personen)
25 min. (ca. 415 kcal p.p.)
4 el vloeibare boter
1 ui, gesnipperd
1 aubergine, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 courgette, in stukjes
2 tomaten, in partjes
1 teentje knoflook, fijn gehakt
2 tl tijmblaadjes
2 tl fijngehakte rozemarijn
300 gr. pasta of rijst
400 a 500 gr. kip aan blokjes
peper
Verwarm in een hapjespan 4 el vloeibare margarine.
Bak de kip met wat kipkruiden die jezelf lekker vind ( ik gebruik knoflook, chili, paprika pikant, peper zoveel mogelijk uit de molen)
Bak de ui ca. 1 min. Voeg de aubergine en paprika toe en roerbak ca. 3 min. Schep de courgette, de tomaat, de knoflook en de kruiden erdoor. Daarna ook de kip toevoegen. Zet het vuur laag, leg het deksel op de hapjespan en laat de ratatouille in ca. 15 min. gaar worden. Schep af en toe om. Voeg peper naar smaak toe.
Serveer de ratatouille met (volkoren) pasta of rijst.
bron: vrouwonline.nl
Reactie plaatsen
Reacties