Hoofdgerecht voor 2 personen
2 biefstukken (ca. 125 g per stuk)
1 tak (8-10) kleine trostomaten
(cocktailtomaten)
2 eetl. olijfolie
(zee)zout en versgemalen peper
50 g boter of vloeibare margarine
voor de tomatendip:
200 g rijpe tomaten, in stukken
1 teentje knoflook, gepeld
25 g blanke amandelen
4-5 eetl. olijfolie
enkele druppels tabasco
mespunt suiker
Voorbereiden: Haal de biefstukken 15 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C of gebruik de ovengrill. Laat de tomaten aan de tak, zet ze in een ovenschaal, kruis ze aan de bovenkant in, besprenkel ze met olijfolie en strooi er (zee)zout over. Zet ze 15 minuten in de oven of onder de grill en rooster ze. Pureer voor de tomatendip de rijpe tomaten met de knoflook en de amandelen. Giet de olie er in een dun straaltje bij en meng de tabasco en suiker erdoor.
Bereiden: Verwarm de boter en bak hierin de biefstuk circa 2 minuten per kant. Strooi er zout en peper over en serveer ze met de geroosterde tomaten en de tomatendip.
Tip: • Vervang biefstuk door tartaar. • Voeg eens een scheutje room bij de tomatendip en gebruik de dip als saus bij geroosterde kip of vis.
Wijnadvies:
Eigenlijk is er maar één wijn die goed met tomaten
overweg kan: Sauvignon Blanc. Keuze te over gelukkig.
Jean Sablenay, Berg Schaduw, Indomita of Viña Maipo.
Kies uw favoriet en geniet!
|
Reactie plaatsen
Reacties