Aardbeienmascarpone met kletskoppen*
Nagerecht, Pasen, Dessert / gebak
• Bereiding 0 – 10 min
• Portie: 4 personen
• Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Ingrediënten
• 8 kletskoppen
• 4 blaadjes basilicum of munt
• 50 ml slagroom
• 1 pakje vanillesuiker
• 250 g aardbeien
• 200 g mascarpone
Bereiding:
1. Roer de mascarpone, slagroom en vanillesuiker goed door elkaar.
2. Neem 50 g aardbeien, prak ze met een vork en schep ze door de mascarpone.
3. Houd acht aardbeien achter voor de garnering en snijd de rest van de aardbeien in plakjes.
4. Leg op elk bordje een kletskop.
5. Verdeel er wat mascarpone over en vervolgens enkele plakjes aardbei, gevolgd door nog wat mascarpone.
6. Dek het geheel af met een tweede kletskop.
7. Leg naast elk toetje twee aardbeien en een blaadje munt of basilicum als garnering.
Voedingswaarde p.p.
• 301 kcal
• 8 g eiwit
• 25 g vet, waarvan 14 g verzadigd
• 11 g koolhydraten
Recept uit Mijn Jumbo nr. 5, 2009
Reactie plaatsen
Reacties